Etablera i Eskilstuna

Eskilstuna är en av världens mest miljösmarta industristäder. Vi ligger mitt i Stockholm-Mälardalen, en region med växande handel och besöksnäring. Här bor 108 000 invånare och vi växer med ungefär 1000 personer varje år. Våra största besöksmål är Parken Zoo, Rademachersmedjorna, Sundbyholm och Torshälla.

Fler än 8000 företag drivs i Eskilstuna kommun och vår företags- och innovationskultur har lagt grunden till en tillverkningsindustri som gör avtryck i världen. De största arbetsgivarna är Volvo Construction Equipment, H&M, Transcom, Assa och Fazer. Vår välutbyggda infrastruktur och det öppna företagsklimatet har fått stora som små företag att etablera sig i Eskilstuna, där motorväg möter järnväg och flyg. Härifrån når du 4 miljoner människor inom 60 minuter.

Det är enkelt att driva företag i Eskilstuna. Här är näringslivsfrågor prioriterade.
Du kan bland annat få hjälp med:

  • Företagsservice med en personlig kontakt
  • Affärsutveckling och nyföretagande
  • Kompetensförsörjning
  • Marknadsföring

Här finns Mälardalens universitet, MDU. Med ett nytt campus och plats för cirka 4000 studenter och 300 medarbetare.

En hållbar stad i framkant. I Eskilstuna finns Europas första återbruksgalleria Retuna, klimatsmarta arenor och elbussar i kollektivtrafiken. Här etableras Eskilstuna evolution center som ska bli ett kunskapscentrum för framtidens energilösningar. Affärsplan Eskilstuna är ett unikt samarbete mellan kommunen och näringslivet för att öka sysselsättningen och förbättra näringslivsklimatet.

 

Webbplats för företagare

Företagswebben vänder sig till dig som vill starta ett företag, utveckla ditt företag eller etablera en verksamhet i Eskilstuna. Webbplatsen ger dig snabb och lättillgänglig företagsservice, med samlad näringslivsinformation på en plats​.

Företagswebben

Läs foldern Etablera i Eskilstuna Pdf, 1.3 MB.

Se filmen Etablera i Eskilstuna

Inlyttarservice

Här hittar du samlad information för nyinflyttad arbetskraft. Allt för att göra det enklare att etablera sig som nyinflyttad i Eskilstuna.

Inflyttarservice

Kompetensförsörjning

Här finns hjälp och stöd för företagare i Eskilstuna kring kompetensförsörjning.

Kompetensförsörjning