Eskilstuna prisat för bästa logistikstad och hetaste logistikläge 2021

Eskilstuna fick ta emot hela två utmärkelser för det strategiska arbetet att att locka logistiketableringar till staden.

Årets handels- och logistikstad i Sverige 2021

Motivering:
” Med ett imponerande entreprenörskap och långsiktigt strategiskt arbete för att utveckla företagande och arbetstillfällen har Eskilstuna 2021 definitivt placerat sig på kartan som ett nav för den växande digitala handeln i Sverige. Ledande handlare och varumärken som IKEA, Amazon, Coop, Apoteket AB och Frode Laursen har senaste året valt Eskilstuna för nyetablering. Eskilstuna Logistikpark med tillhörande kombiterminal har idag ett väl utvecklat helhetskoncept för lageryta, transportlösningar med bil, tåg och flyg, bemanningslösningar samt arbetar framåtriktat med elektrifiering och miljövänliga transporter. Vi ser fram emot att följa handels- och logistikutvecklingen i Eskilstuna under många år framöver!”

Intelligent Logistik har utsett Eskilstuna till
Årets hetaste Logistikläge 2021

Motivering:
”Eskilstuna har jobbat strategiskt för att locka logistiketableringar, med allt från byggklar mark till rekryteringsservice för företag. Läget har en av Sveriges största kombiterminaler med 95.000 hanterade TEU om året och ett väl utbyggt järnvägspendelnät. Det senaste året har Eskilstuna lockat prestigeetableringar som Coop, Amazon, Apoteket och Frode Laursen, och regionen väntas få omkring totalt närmare 250.000 kvm nya logistikytor under 2021-2022. Imponerande!”